DEMOCRAȚIE ȘI PUTERE: Două noțiuni distincte
În ultimul timp au apărut oameni, politicieni, partide, mișcări și organizații care susțin că vor să schimbe sistemul actual cu unul mai bun. Trebuie să fim conștienți de faptul că unele dintre entitățile enumerate mai sus propun în fapt schimbarea acestui sistem oligarhic cu un sistem oligarhic nou pe care îl vor denumi într-un alt mod. Unele dintre aceste entități fac acest lucru din viclenie, poate că sunt entități create de acest sistem pentru a infiltra mișcările sincere ce vor să schimbe acest sistem cu unul în care toți oamenii să poată trăi în bunăstare și libertate, sau din neștiință. Entitățile care fac acest lucru din neștiință propun și ele un nou sistem oligarhic deoarece nu au cunoștințele necesare pentru a schimba cu adevărat acest sistem cu unul cu adevărat democratic.

Aici se pune următoarea întrebare:

Cum putem recunoaște dacă un om, un politician, un partid, o mișcare sau o organizație dorește cu adevărat schimbarea acestui sistem cu unul democratic și dacă are această capacitate de a schimba acest sistem cu unul în care cetățeanul să poată trăi în mod decent și în libertate?

Comunismul a fost creat pentru un grup de oameni și anume pentru comuniști. Mai precis el a fost creat pentru cei de pe treptele ierarhice superioare ale sistemului comunist. Capitalismul a fost și el creat tot pentru un grup de oameni. El a fost creat pentru deținătorii de capital. Singurii care dețin capital în sistemul capitalist sunt cei care produc banii, adică bancherii. Deci capitalismul a fost creat pentru ca bancherii să trăiască în bunăstare și în libertate. După cum observi foarte bine toate sistemele oligarhice sunt create numai pentru un anumit grup de oameni.

Cei care promit schimbarea sistemului și propun ca în noua societate să conducă un grup de oameni, vor în fapt înlocuirea acestui sistem oligarhic cu un alt sistem oligarhic căruia îi va da o nouă denumire. Dacă dorim cu adevărat să schimbăm societatea în mai bine noi trebuie să creăm o societate pentru toți oamenii și nu numai pentru un anumit grup de oameni. În acest mod poți recunoaște dacă cineva vrea să schimbe sistemul în mai bine sau dorește să introducă un nou sistem oligarhic. Pentru noua societate sunt propuse diferite denumiri. Eu, în cărțile mele, în articolele mele, în video-urile mele și în materialele mele audio, folosesc denumirea de democrație. Reține: Sistemul actual în care trăim nu este democrație. Conținutul termenului de democrație l-am explicat în lucrările mele. Aici doresc să explic un detaliu foarte important.

Eu folosesc termenul de democrație în sensul de „autogestionarea poporului” și nu în sensul de „puterea poporului”. Termenul de democrație, tradus mot a mot, înseamnă într-adevăr „puterea poporului”. Un traducător de calitate și profesionist știe însă că în mod primordial el trebuie să traducă o sintagmă conform sensului ei și nu mot a mot. În unele cazuri traducerea sensului este identică cu traducerea mot a mot, dar aceasta nu se întâmplă întotdeauna. În cazul nostru, ținând seama de situația istorică în care a apărut cuvântul „democrație”, sensul acestui cuvânt este de „autogestionarea poporului” și nu „puterea poporului”.

Poate că pentru unii acest lucru pare un detaliu minor. Acest detaliu este însă foarte important. Pentru a înțelege acest lucru trebuie să știm cum acționează puterea. Puterea impune întotdeauna ceva cuiva.

De ce oare puterea impune întotdeauna ceva cuiva?

Răspuns: Puterea impune întotdeauna ceva cuiva deoarece acel cineva nu dorește să facă acel lucru în mod benevol. Acel cineva nu dorește să facă acel lucru benevol deoarece contravine intereselor sale.

Dar să luăm un exemplu!

Puterea impune cetățenilor să plătească tot felul de taxe și impozite. Dacă nu dorești să le plătești puterea recurge la violență. Ea te poate amenda, te poate expropia, te poate trimite în închisoare sau îți ia banii cu forța. Taxele și impozitele sunt deci taxe de protecție. Dacă nu le plătești puterea va folosi violența împotriva ta. Taxele și impozitele sunt folosite pentru a plăti administrația politică și armatele sale de funcționari, deci pentru a plăti niște oameni care nu fac nimic bun pentru societate. Desigur că, așa stând lucrurile, oamenii nu doresc să plătească aceste taxe și impozite care devin din ce în ce mai multe și mai mari. Pentru ca oamenii să plătească taxele și impozitele puterea trebuie să le impună. După cum observi puterea impune întotdeauna lucruri ilegitime care sunt împotriva cetățenilor.

În consecință poporul nu are nevoie de putere, deci nu are nevoie să impună ceva cuiva, ci trebuie să se autogestioneze pe sine. În acest sens întrebuințez eu noțiunea de democrație. Pentru a înțelege în mod mai profund noțiunea mea de democrație te rog aprofundează și celelalte lucrări scrise de mine.

Îți mulțumesc anticipat!

Mihail Homerillum