CONCURENŢA: Iluzie şi dezbinare

Concurenţa este în fapt iluzie şi dezbinare.

Concurenţa loială între oameni nu poate exista. Fiecare om are talentele sale, cunoştinţele sale, aptitudinile sale mentale şi emoţionale, capacităţile sale fizice şi o experienţă proprie de viaţă. Fiecare om are tipul său propriu de inteligenţă. Unii au o inteligenţă socială care îi face apţi de a comunica eficient cu ceilalţi, alţi au o inteligenţă emoţională care îi face să fie empatici şi să înţeleagă ce se ascunde în sufletul oamenilor, alţi au o inteligenţă abstractă cu care pot rezolva probleme abstracte de matematică, iar alţi sunt înţelepţi. Fiecare dintre noi este unic, iar creativitatea este infinită. În aceste condiţii concurenţa este imposibilă şi inutilă.

Sistemul ne priveşte şi ne tratează ca şi cum noi am fi bucăţi de cocă. El ne aşează în tăvi de cozonac, unele rotunde şi altele în colţuri, şi ne pune la copt. După ce ne-a copt ne invită să concurăm între noi pentru a putea intra în şabloanele construite de el. Mii şi mii de cozonaci rotunzi concurează pentru a intra într-o formă rotundă construită de sistem. Cozonacii rotunzi sunt aici un simbol pentru cetăţenii care concurează pentru locurile de muncă create de concerne. Noi oamenii suntem însă fiinţe spirituale şi trebuie să ne dezvoltăm încontinuu. Locurile de muncă create de concernele mafiei ne împiedică dezvoltarea noastră deoarece ele sunt munci mecanice unde nu faci altceva decât să duci la îndeplinire ordinele superiorilor. Dumnezeu ne-a făcut să fim creatori şi nicidecum slujitori. Între creatori concurenţa este inutilă deoarece creativitatea este infinită şi deci fiecare dintre noi poate realiza ceva deosebit. Numai între slujitori există concurenţă. Iar această concurenţă este neloială.

Profesorul în economie Franz Hoermann de la Universitatea din Viena spune:
„Concurenţa a fost cea mai proastă idee din istoria umanităţii.”

Cei din vârful elitelor mondiale nu concurează între ei, dimpotrivă ei colaborează şi au o agendă politică pe care o duc cu tenacitate mai departe. Ei ştiu că prin concurenţă se ajunge la dezbinare. Pentru a fi puternic trebuie să colaborezi şi nicidecum să intri în concurenţă cu ceilalţi. Aici, noi trebuie să învăţăm de la ei. Noi trebuie să colaborăm şi să ne dezbărăm de concepţia iluzorică şi inutilă a concurenţei ce ne-a fost indusă de sistem. Colaboraţi cu ceilalţi pentru o viaţă mai bună! Împrieteniţi-vă între voi pentru a deveni mai puternici! Prietenia virtuală pe reţelele de socializare nu este însă de ajuns. Trebuie să ne întâlnim şi să ne cunoaştem personal.

Încercaţi să vă faceţi prieteni chiar şi dintre aceia ce servesc sistemul deoarece nu toţi sunt oameni răi. Pentru ca să înţelegeţi acest lucru vă dau un exemplu. Au fost ofiţeri nazişti care au salvat deţinuţi de la moarte şi au fost deţinuţi pe post de paznici care şi-au trădat fraţii de suferinţă trimiţîndu-i la moarte. Oameni răi şi oameni buni există deci de ambele părţi ale baricadei.

Vă doresc să aveţi parte de mulţi prieteni adevăraţi!
M.Homerillum