IUBIREA: Cea mai mare putere
Oamenii au fost de mii de ani indoctrinati cu ideea ca ei trebuie sa predea puterea autoritatilor. Ei predau puterea lor politicienilor pentru a le face legi, in loc sa pastreze puterea pentru ei si sa se organizeze in comunitati autarhice. Ei predau puterea invatatorilor si profesorilor pentru a-si educa(= indoctrina) copiii, in loc sa-si educe ei insisi proprii copii. Ei predau puterea medicilor in speranta ca ii va vindeca, in loc sa invete sa se autovindece. Ei predau puterea societatilor de asigurare in speranta ca acestea ii vor proteja impotriva calamitatilor naturale, in loc sa preia ei insisi aceasta resposabilitate. Ei predau puterea politiei si jandarmeriei pentru a-i proteja impotriva infractorilor in loc sa se intrebe: de ce exista oare infractori?

Predarea puterii altor oameni inseamna comoditate, credulitate si iresponsabilitate. Daca vrei sa fii cu adevarat liber trebuie sa pastrezi puterea pentru tine si sa preiei responsabilitatea ce iti revine in cadrul comunitatii in care traiesti. Asta mai inseamna renuntarea la comoditate, renuntarea la a preda puterea altora ca dupa aceea sa te plangi de nedreptate, saracie si tiranie.

Oamenii puternici nu au facut niciodata bine societatii. Dimpotriva, ei au asuprit, au umilit, au mintit si au jefuit cetatenii. Pentru a face bine comunitatii in care traiesti nu iti trebuie putere asupra oamenilor, ci iubire. De aceea nu este intelept sa te increzi in oamenii care aspira dupa putere si avere. Ei te vor trada intotdeauna.

Oamenii predau puterea autoritatilor, spre exemplu politiei, argumentand ca aceasta ii va apara de raufacatori. De ce exista insa raufacatori in societatea noastra?

Ati auzit vreodata de inchisori dacice?
De ce oare dacii nu aveau inchisori?

Intr-o societate preponderent spirituala nu exista raufacatori, de aceea aceste societati nu au nevoie nici de politie si nici de inchisori. Daca nu ar exista bani, deci intr-o societate bazata pe resurse, nu ar exista nici banci si deci nu ar exista nici spargatori de banci. Societatea materialista este sursa raului.

Dumnezeu are o putere infinita. El ar putea conduce toti oamenii ca pe niste marionete. Totusi el nu face acest lucru, ci dimpotriva ne-a oferit libertatea ca noi sa decidem ce spunem si ce facem. El a renuntat la puterea asupra oamenilor, caci cea mai mare putere este aceea de a renunta la putere. Acesta este un exemplu divin pe care si noi trebuie sa ni-l insusim. Numai cel care are puterea de a renunta la puterea asupra oamenilor este cu adevarat puternic si poate face binele. Iar ca sa ai aceasta putere trebuie sa iubesti oamenii, animalele, plantele si tot universul. Iubirea este cea mai mare putere, ea este puterea adevarata.

Va doresc multa iubire!
M.Homerillum