MUNCA PE BANI: Corupţie generalizată

Munca pe bani este în principiu, deci nu în conformitate cu definiţia legală, corupţie. Acest adevăr ne deranjează pe mulţi dintre noi deoarece majoritatea munceşte pentru bani şi acest adevăr ne răneşte ego-ul propriu. Este însă mai bine să ştim adevărul decât să trăim în minciună şi în îndoctrinare deoarece ştiind adevărul putem să construim o societate mai bună. O vorbă înţeleaptă spune: „Dacă eşti în căutarea adevărului să nu te înspăimânţi când îl vei găsi!”.

Deci, citeşte cu atenţie acest articol, analizează cu mintea ta eliberată de preconcepţii şi meditează asupra acestui subiect. Sunt sigur că vei ajunge să recunoşti că munca pe bani este, în principiu, corupţie.

Ce înseamnă a munci pentru bani?
Înseamnă că cineva îţi oferă bani pentru a efectua o activitate care, în majoritatea cazurilor, nu coincide cu interesele tale personale, nu coincide cu interesele comunităţii în care trăieşti şi care nu îţi oferă o satisfacţie interioară deoarece nu te identifici cu scopurile acestei activităţi.

Dacă eşti politician trebuie să minţi şi să furi populaţia căreia i-ai jurat credinţă pentru a promova interesele finanţatorilor tăi care sunt bancherii. Dacă eşti poliţist sau jandarm trebuie să amendezi şi să baţi ţăranii care îşi apără pământului lor, trebuie să amendezi şi să baţi activiştii civici care protestează împotriva abuzurilor politicienilor. Dacă lucrezi la fabrica de armament trebuie să produci arme cu care vor fi ucişi oameni. Dacă lucrezi la abator trebuie să ucizi animale. Şi exemplele pot continua.

Toţi aceşti oameni îşi fac munca lor cu toate că ştiu că ea contravine principiilor spirituale şi morale, cu toate că ea contravine intereselor comunităţii în care trăiesc şi deci este chiar împotriva intereselor lor proprii şi ale familiilor lor. Ei fac totuşi aceste lucruri pentru un singur lucru: pentru bani şi aceasta este de fapt corupţie. Cineva te-a corupt cu ajutorul banilor să faci ceva împotriva crezului tău şi pentru a aduce profituri uriaşe celor ce trăiesc deja în lux. Aici nu este vorba despre condamnarea acestor oameni deoarece foarte mulţi dintre noi fac lucruri asemănătoare, iar această muncă se face pe bază de şantaj. Noi suntem şantajati pentru a efectua muncă pe bani.

Un ţăran care nu are bani pentru a cumpăra copiilor săi îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite şcolare va fi dispus să lucreze ca paznic la sonda extractoare de gaze de şist din satul său cu toate că ştie faptul că această sondă îi va otrăvi apa, pământul, animalele şi familia sa. El este şantajat. Dacă nu o va face va fi condamnat la sărăcie lucie.

De multe ori cetăţenii acuză politicienii, pe bună dreptate, de corupţie. Politicienii însă nici nu se sinchisesc de aceste acuze grave. De ce oare? Politicienii gândesc aşa: „Şi voi lucraţi pe bani. Şi voi sunteţi corupţi. Sunteţi invidioşi însă că noi avem puterea de a câştiga mai mulţi bani decât voi! Aici nu este vorba cu adevărat de corupţie ci de invidie.”

Şi au dreptate!!!