SIMBOLURI ŞI ARTEFACTE: Indicii străvechi ale observărilor de OZN-uri

În satele din România există multe case pe faţada cărora sunt pictate semne tradiţionale. Forma acestor semne este de-a dreptul uimitoare. Locuitorii acestor sate nu mai cunosc semnificaţia simbolurilor de pe casele lor deoarece ele îşi au probabil originea în vremuri foarte îndepărtate. Aceste simboluri au forme de rachete, module sau nave spaţiale. Priviţi aceste simboluri din figurile de mai jos, din partea stângă, şi comparaţi-le cu cele din dreapta lor.

Simbolul din figura de mai sus, din partea stângă, care a fost fotografiat de pe faţada unei case din România pare a fi reprezentarea schematică a unei rachete sau a unei nave spaţiale. Triunghiul poate simboliza nava respectivă, în timp ce cele trei linii verticale pot reprezenta jetul de propulsie sau razele unor lumini. În partea dreaptă a aceleaşi figuri avem un OZN.

Despre simbolul din partea stângă a figurii de mai sus se spune că ar fi vorba despre o reprezentare a soarelui. Poate oare un triunghi să reprezinte soarele?

Tu ce spui?

Soarele a fost întotdeauna şi în toate culturile lumii simbolizat printr-un cerc sau printr-un cerc dinţat. Cercul simplu poate simboliza soarele pe timp de iarnă deoarece lumina solară este mică pe timpul iernii astfel încât razele solare nu mai sunt reprezentate în cadrul acestui simbol. Cercul cu dinţi reprezintă soarele pe timp de vară. Dinţii simbolizează razele solare.


În figurile de mai sus vezi un alt astfel de simbol care este ceva mai detaliat. „Nava” are acum formă rotundă.

Interesant este faptul că aceste simboluri, dar şi simboluri asemănătoare, se regăsesc şi pe tăbliţele de la Tărtăria, respectiv şi pe artefactele din cultura Turdaş-Vinca, care sunt datate ca fiind executate în anul 5.500 î.Hr. Cultura Turdaş-Vinca este expresia unei civilizaţii foarte dezvoltate pentru acel timp. Ea a fost o cultură europeană din a doua jumătate a neoliticului vechi, cca. 5.500-3.500 î.Hr., şi care se întindea în jurul Dunării în România, Serbia, Bulgaria şi Macedonia.

Tehnicile pe care le deţinea această civilizaţie: casă cu etaj, statuetele antropomorfe foarte expresive, scrierea pictografică, jucării pentru copii, ateliere cu unelte de prelucrare, tehnica metalurgică, coloranţi minerali de o calitate excepţională, sunt foarte înaintate pentru acea perioadă de timp.

În figura de mai sus se pot vedea simbolurile de pe artefactele din cultura Turdaş-Vinca. Aceste simboluri sunt aproape identice cu cele de pe casele din România. Simbolurile 2 şi 3 sunt interpretate ca fiind nişte spice de grâu răsărind din pământ.

Aşa arată nişte spice de grâu?

În simbolul 3 putem într-adevăr vedea un simbol al pământului şi anume semicercul. Acest semicerc poate reprezenta planeta pământ, iar triunghiul cu cele 3 linii poate simboliza mai degrabă o navă spaţială decât spice de grâu.

Figura 2 este şi mai interesantă căci este formată dintr-un cerc, o formă de semilună aflată în creştere sau descreştere şi „racheta” propriu-zisă.

Aceste lucruri misterioase însă nu se opresc aici.
În figura de mai sus, în partea stângă, se află o figurină din cultura Vinca. Această figurină arată o faţă cu trăsături umanoide şi cu nişte ochi oblici care mai degrabă ar putea aparţine unui extraterestru decât unei fiinţe umane.

Aceste simboluri dar şi tipurile de artefacte nu pot fi considerate ca fiind rodul fantaziei unui artist. În aceea perioadă de timp oamenii trăiau foarte mult în natură şi aveau un simţ practic deosebit. Tot ceea ce făceau trebuia să aducă un folos, deci simbolurile trebuiau să reprezinte un mesaj pentru comunitatea lor dar şi pentru urmaşii lor. Ele trebuie să fie nişte informaţii importante.

Este posibil ca această civilizaţie să fi observat nave spaţiale pe care le-a reprezentat sub formă de simboluri pentru a-i informa şi pe ceilalţi. Dacă luăm în considerare şi chipul misterios putem trage concluzia că s-ar putea ca ei să fi avut contact cu o civilizaţie venită de pe altă planetă.